Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس گزارش اعلامی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، نسبت میانگین موجودی زندانیان مواد مخدر، روانگردان‌ها و پیش‌سازها به زندانیان کلیه جرایم در سال ۹۸ با ۴ درصد کاهش در مقایسه با سال ۹۷ به ۳۶ درصد رسید، این در شرایطی است که تعداد زندانیان ورودی جرایم مواد مخدری در سال ۹۸ با ۴ درصد افزایش به نسبت سال ۹۷ به بیش از ۹۹ هزار نفر رسیده است؛ این آمار گویای افزایش وقوع جرائم مواد مخدری و کاهش ماندگاری مجرمین مواد مخدری در زندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که کیفیت و میزان اثربخشی اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه از وقوع جرم به ویژه جرائم مواد مخدری را در کشور با چالش جدی مواجه می‌کند.

به گزارش ایسنا، ستاد مبارزه با مواد مخدر درحالی فعالیت‌های خود در سال ۹۸ را به پایان رسانده است که از جمله مهم‌ترین اقدامات آن افزایش ۲۱ درصدی کشفیات موادمخدر نسبت به سال ۹۷، پاکسازی اطراف مراکز آموزشی، جمع‌آوری خرده‌فروشان، ساماندهی معتادان متجاهر و ... گزارش شده است.

مهم‌ترین شاخص‌های هدف در مبارزه همه‌جانبه با مواد مخدر، روانگردان‌ها و پیش‌سازها در برنامه ششم توسعه به تفکیک حوزه‌های تخصصی شامل دو حوزه کاهش تقاضا (کاهش نرخ بروز اعتیاد، کاهش نرخ شیوع اعتیاد، افزایش نرخ مانایی در درمان) و مقابله با عرضه (کاهش نرخ ورود مواد مخدر، کاهش نرخ دسترسی، کاهش نرخ ارتکاب جرائم مواد مخدری) است؛ در حوزه مقابله‌ای با تمرکز نیروهای حرفه‌ای و تشدید اقدامات مقابله‌ای در مناطق مرزی، حدود ۷۵ درصد از کشفیات انواع مواد مخدر مربوط به مناطق مرزی شرق و حاشیه شرق کشور بوده است؛ طبق گزارش عملکرد سال‌های ۹۷ و ۹۸ ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۴۲ درصد از کشفیات به شرق، ۳۳ درصد به حاشیه شرقی و ۲۵ درصد به سایر مناطق اختصاص دارد.

از ایجاد پاسگاه‌های مرزی تا احداث دیوار مرزی برای کنترل و انسداد مرزهای کشور

بر اساس گزارش مذکور، از دیگر اقدامات کنترل، نظارت و انسداد مرزهای شرقی و غربی کشور به منظور رصد تحرکات و جابجایی باندها، شبکه‌های مافیایی و کاروان‌های قاچاق مواد مخدر در مناطق مرزی و با هدف جلوگیری از ورود و قاچاق مواد مخدر به داخل کشور است؛ احداث ۱۴۶ کیلومتر دیوار مرزی، ایجاد ۵۵۳۶ کیلومتر جاده مرزی و کنترل اپتیکی و الکترونیکی مرزها و ایجاد ۵۷۶ باب پاسگاه مرزی از جمله این اقدامات است.

نیروهای مقابله‌ای به موازات اقدامات فیزیکی و تقویت استحکامات مرزی شامل احداث جاده، دیوار بتنی، حفر کانال، نصب سیم خاردار و ایجاد پاسگاه‌های مرزی توانستند با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته بخش قابل توجهی از مرزهای کشور را با استفاده از تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی تحت نظارت و کنترل قرار دهند.

در این میان بررسی سهم اقدامات مقابله‌ای در کشف مواد مخدر و روانگردان‌ها طی سال ۹۸ نشان می‌دهد تدابیر و عملیات اطلاعاتی با اختصاص ۷۲ درصد از اقدامات به عنوان نماد مبارزه حرفه‌ای با موادمخدر و روانگردان‌ها نقش ویژه‌ای در ضربه‌زنی و انهدام شبکه‌های قاچاق و ترانزیت و کشفیات مواد مخدر داشته است.

افزایش ۲۱ درصدی کشفیات موادمخدر

در نهایت تدابیر در امر مقابله با عرضه و توسعه اقدامات کنترلی و نظارتی در طول سرحدات مرزی به ویژه مرزهای شرقی موجب شناسایی و ضربه‌زنی به باندها و شبکه‌های فعال در زمینه قاچاق و ترانزیت مواد مخدر شده است به طوریکه افزایش ۲۱ درصدی کشفیات انواع موادمخدر را در کشور طی سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷ به دنبال داشته است؛ در سال ۹۷ میزان کشفیات انواع مواد مخدر در سال ۹۷، ۸۷۹ تن بوده است که این رقم در سال ۹۸ به ۹۵۰ تن رسیده است.

از نظر نوع مواد مخدر مکشوفه تریاک با اختصاص ۸۰ درصد از مجموعه کشفیات در رتبه اول و پس از آن حشیش با ۹ درصد، مرفین با ۳ درصد، هروئین و شیشه هر یک با دو درصد رتبه‌های بعدی بیشترین میزان کشفیات را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، میزان کشفیات شیشه در سال ۹۷، ۵۵۲۰ کیلوگرم بوده است که این رقم در سال ۹۸ به ۱۶ هزار و ۹۷۴ کیلوگرم رسیده است. همچنین میزان کشفیات پیش‌سازها نیز در سال ۹۷، ۳۰۸ تن بوده که این رقم در سال ۹۸ به ۹۹۸ تن رسیده است.

شناسایی و رصد اطلاعاتی و انهدام لابراتوارها و کارگاه‌های زیرزمینی تولید مواد مخدر و روانگردان‌های پرخطر به ویژه شیشه در کشور توانسته ضمن ایجاد فضایی ناامن برای تولیدکنندگان این نوع از مواد روانگردان، تلاش برای ورود قاچاق شیشه از خارج به داخل کشور را جایگزین فعالیت‌های تولیدی در داخل کند.

افزایش ۲۰۸ درصدی کشفیات شیشه در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷

افزایش ۲۰۸ درصدی کشفیات شیشه در سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷ و همچنین افزایش بیش از سه برابری کشفیات مواد شیمیایی پیش‌ساز در همین مدت نشان از تحرک شدید مافیای مواد مخدر به منظور تولید شیشه در خارج و انتقال و قاچاق آن به داخل کشور است.

اما نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی کشور برای کاهش نرخ دسترسی به مواد مخدر و روانگردان‌ها علاوه بر جلوگیری از ورود این مواد به داخل کشور، طیفی از اقدامات مقابله‌ای و اطلاعاتی را به طور منظم و دوره‌ای در محیط‌های مختلف هدف در سال ۹۸ در سطح کشور اجرا کردند که جمع‌آوری خرده‌فروشان، ساماندهی معتادان متجاهر و افزایش ریسک قاچاق و عرضه مواد ازجمله آنهاست. اجرای عملیات حرفه‌ای و به تبع آن شناسایی، نفوذ و انهدام فعالیت باندها، گروه‌ها و شبکه‌های تهیه، توزیع و قاچاق مواد مخدر در کشور منجر به کاهش دسترسی به مواد در سطح جامعه شده و فعالیت گروه‌های سازمان یافته را با اختلال جدی مواجه کرده است.

اجرای ۲۳۸۵ مورد عملیات و درگیری مسلحانه با ۹ درصد افزایش به نسبت سال ۹۷ و انهدام ۲۱۶۸ باند و شبکه تهیه و توزیع مواد مخدر با افزایش ۵ درصدی گویای ضرورت اجتناب‌ناپذیر اجرا و تشدید اقدامات مقابله‌ای هدفمند در کانون‌ها، محیط‌ها و مناطق آلوده کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر است.

افزایش شاخص کشفیات انواع مواد مخدر به نسبت اجرای هر عملیات و درگیری مسلحانه در کشور از ۳۶۰ کیلوگرم در سال ۹۷ با افزایش به حدود ۴۰۰ کیلوگرم در سال ۹۸ رسیده است که این مهم با توجه به گسترش رویکرد حرفه‌ای اطلاعاتی و عملیاتی در عرصه مقابله با ورود، قاچاق و ترانزیت مواد مخدر و روانگردان‌ها به ویژه در مناطق مرزی شرق و حاشیه شرق صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، همچنین هدفمندی در اجرای عملیات و دستگیری عوامل تهیه و توزیع مواد مخدر در کشور به ویژه در مناطق آلوده و پر خطر موجب دستگیری حدود ۴۱۵ هزار نفر از متهمان جرایم مختلف مواد مخدر در کشور طی سال ۹۸ شده است؛ حدود ۵۵ درصد از متهمان دستگیر شده را افراد قاچاقچی و ۴۵ درصد را افراد معتاد تشکیل می‌دهند که حدود ۱۰۰ هزار نفر از افراد قاچاقچی با حکم قضایی وارد زندان‌های سراسر کشور شده‌اند و بخش مهمی از معتادان متجاهر نیز با حکم قضایی به مراکز و اردوگاه‌های موضوع ماده ۱۶ قانون برای نگهداری، درمان و کاهش آسیب ارجاع شده‌اند.

پاکسازی اطراف مراکز آموزشی نیز از دیگر اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر گزارش شده است؛ پاکسازی اطراف مراکز آموزشی با کشف بیش از ۷ تن انواع مواد مخدر و محرک‌ها و همچنین جمع‌آوری ۲۱ هزار و ۹۹۷ نفر از معتادان متجاهر و دستگیری خرده‌فروشان و توزیع‌کنندگان مواد توسط نیروی انتظامی در سال ۹۸ از جمله اقدامات در این زمینه است. کاهش ۶ درصدی دستگیری عوامل تهیه و توزیع مواد مخدر در اطراف مدارس و مراکز آموزشی و نیز کاهش ۶۶ درصدی میزان کشفیات انواع مواد مخدر و روانگردان به منظور محافظت از جوانان و نوجوانان سالم جامعه در مقابل تهدید اعتیاد و مواد مخدر از جمله اقداماتی است که باید همچنان تلاش در جهت محو این تهدید ادامه داشته باشد.

بر اساس این گزارش همچنین نسبت میانگین موجودی زندانیان مواد مخدر، روانگردان‌ها و پیش سازها به زندانیان کلیه جرایم در سال ۹۸ با ۴ درصد کاهش در مقایسه با سال ۹۷ به ۳۶ درصد معادل ۷۴ هزار و ۷۰۱ نفر رسیده است و این در شرایطی است که تعداد زندانیان ورودی جرایم مواد مخدری در سال ۹۸ با ۴ درصد افزایش به نسبت سال ۹۷ به بیش از ۹۹ هزار نفر رسیده است و نسبت ورودی زندانیان مواد مخدر به زندانیان کلیه جرایم نیز در سال ۹۸ معادل ۲ درصد افزایش رانشان می‌دهد. این آمار گویای افزایش وقوع جرائم مواد مخدری و کاهش ماندگاری مجرمین مواد مخدری در زندان است موضوعی که کیفیت و میزان اثربخشی اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه از وقوع جرم به ویژه جرائم مواد مخدری را در کشور با چالش جدی مواجه می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ستاد مبارزه با مواد مخدر مواد مخدر اعتیاد ترك اعتياد ماده مخدر شیشه هروئين هفته مبارزه با مواد مخدر مواد مخدر و روانگردان ها ستاد مبارزه با مواد مخدر کشفیات انواع مواد مخدر مقایسه با سال ۹۷ سال ۹۸ با ۴ درصد اقدامات مقابله ای معتادان متجاهر مواد مخدری میزان کشفیات مراکز آموزشی درصدی کشفیات مواد مخدر مواد مخدر داخل کشور کشفیات مواد درصد افزایش مناطق مرزی پیش سازها سال ۹۷ سال ۹۷ هزار نفر کاهش نرخ حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۰۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟

سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی تولید بنزین از متانول پتروشیمی‌ها اظهار داشت: متانول یکی از مهمترین محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی است که حدود ۱۶ میلیون تن ظرفیت‌سازی شده، حدود ۱۲ میلیون تن تولید می‌شود و از این میزان حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون صادر و یک میلیون تن نیز به مصرف بازار داخل می‌رسد.

ظرفیت تولید متانول به ۲۷ میلیون تن می‌رسد

وی افزود: ما اکنون بعد از چین، عربستان و ترینیداد و توباگو مقام چهارم تولید متانول جهان را داریم که بنا بر این است تا ۲۰۲۸ ظرفیت تولید این محصول به ۲۷ میلیون تن برسد و در این صورت به تولیدکننده دوم جهان در حوزه تولید متانول تبدیل خواهیم شد.

در دنیا با متانول چه می‌کنند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: متانول از طریق گاز متان پارس جنوبی و سایر میادین تولید می‌شود، گاز پروپان و بوتان را جدا می‌کنیم و گاز ترش متان به واحدهای متانول‌سازی تحویل داده می‌شود البته از زغالسنگ هم متان را استخراج از آن متانول تولید می‌کنند یعنی تولید گاز چین عمدتا بر منبای زغالسنگ است بنابراین تعرفه‌هایی بر متانول وارداتی ایران وضع می‌کنند که تولید متانول از زغالسنگ در کشورشان دچار مشکل نشود.

بازار صادراتی ایران

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید فعلی متانول ما به بازار چین و ۱۰ درصد به بازار هند می‌رود، تصریح کرد: علت اینکه ایران سرمایه‌گذاری زیادی روی این متانول کرده این است که اولا از اولین واحدهایی بود که در حوزه پتروشیمی راه‌اندازی شده و ما تقریبا تکنولوژی آن را داریم، همچنین سودآوری زیاد این صنعت باعث شده که به توسعه آن گرایش وجود داشته باشد و علیرغم برنامه‌هایی که برای توسعه صنایع پایین‌دست این محصول وجود دارد اما سرمایه‌گذاران تمایل دارند که واحد متانول احداث و گاز تولیدی تبدیل به متانول و در بازار داخل و صادرات بفروشند.

کاربرد متانول

به گفته حسینی؛ وزارت نفت ادعا دارد که در این سال‌ها واحدهای متانولی ۷ میلیارد دلار سود بین سهامداران توزیع واحدهای تولیدی کرده‌اند که سود بسیار بالایی است، ما قطعا می‌توانیم از این فرصت و سرمایه‌گذاری که ایجاد شده به نحو احسن استفاده کنیم، یعنی می‌توان از متانول به صورت ساده برای اکتان‌افزایی، برای تهیه MTB و همچنین مواد تولید لاستیک استفاده کرد و یا اینکه در برخی جاها به عنوان سوخت به مصرف می‌رسد، یعنی می‌توان به بنزین اضافه کرد.

وی ادامه داد: شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی مجوز داده تا ۵ درصد به بنزین متانول اضافه شود، بیش از ۵ درصد اضافه شود هم میزان اکتان به شدت بالا می‌رود و هم اینکه باعث می‌شود خورندگی افزایش یافته و موتور خودرو خشک شود، البته در دیگر کشورها اقداماتی برای استفاده از متانول در سوخت انجام داده‌اند، یعنی باید فرایند جدیدی طی شود.

کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی ناترازی بنزین

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: در دنیا برای اضافه کردن متانول به بنزین از یک روان‌کننده ویک نوع ادتیو استفاده می‌کنند که اولا اکتان بنزین را در حد ۹۵ درجه نگاه می‌دارد و نگرانی در مورد خورندگی (کروژن) موتور را برطرف می‌کند، همچنین گازهای خروجی از اگزوز فاقد آلایندگی می‌شود، بنابراین می‌تواند برای کشور مفید باشد، ضمن اینکه از این طریق می‌توانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بنزین را تامین کنیم.

وی بیان داشت: متانول را می‌توان هم ساده به عنوان اکتان‌افزا استفاده کرد و هم اینکه می‌تواند به زنجیره تولید رفته و تبدیل به اتانول، پروپیلن و الفین شود، اکنون پروژه‌هایی در ایران برای تبدیل متانول به اتانول شروع شده حتما ما می‌توانیم بر پایه متانول تولیدی؛ صنعت پتروشیمی را در پایین دست‌توسعه داده و زنجیره سوم پتروشیمی را در کشور تکمیل کنیم.

صرفه متانولی شدن بنزین

حسینی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با استفاده از ادتیو و سایر کمک‌کننده‌ها متانول را به بنزین اضافه کنیم هم بابت صادرات این محصول نگرانی نداریم و هم اینکه مقرون به صرفه است، اکنون قیمت بنزین حداقل ۸۰۰ دلار در تن است در حالی که متانولی که صادر می‌کنیم به طور متوسط حدود ۵۰ میلیون دلار است، بنابراین هم می‌تواند باعث کاهش قیمت بنزین تولیدی برای کشور شود و هم اینکه از صادرات متانول به صورت خام جلوگیری می‌کند.

در نیروگاه‌ها هم کاربرد دارد؟

وی گفت: در حال حاضر کشورهای دیگر از متانول در حوزه تولید بنزین استفاده می‌کنند حتی چینی‌ها در برخی شهرهای بزرگ از متانول برای خطوط تاکسی استفاده می‌کنند، شاید بتوان به صورت مستقیم به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها نیز به مصرف رساند و هم اینکه با ترتیباتی به بنزین اضافه کرد، قطعا استفاده از ترکیب بنزین متانول و ادتیو کمک زیادی به کاهش کسری تراز بنزین خواهد کرد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: در کشورهایی مثل مالزی و چین بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها را تبدیل به بنزین ۹۵ و ۹۷ می‌کنند و با استفاده از متانول و ادتیو به بازار سایر کشورها صادر می‌کنند، هیچ متخصص و کارشناسی هم بر بنزین تولیدی از این ترکیب ایراد وارد نمی‌کند زیرا آزمایش انجام شده نشان داده بقیه آیتم‌ها هیچ تغییری نکرده و در حالی که گازهای سمی تثبیت شده و خورندگی هم زیاد نشده، اکتان افزایش یافته است.

کاهش آلایندگی

وی تاکید کرد: یکی از علت‌های فعلی آلودگی هوای کشور اکتان پایین بنزین تولیدی است و هم اینکه بعضا استانداردهای یورو ۴ را ندارند در حالی که با استفاده از متانول می‌توان اکتان همه بنزین تولیدی کشور را در حد ۹۵ افزایش داد و به این ترتیب حتما باعث کاهش آلودگی می‌شود چون بنزن و آروماتیک افزایش پیدا نمی‌کند و سولفور کم می‌شود نتیجه اینکه به کاهش آلودگی و بهبود سوخت خودروهای کشور کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • هویت تهدیدکنندگان دی‌ماریا: تروریست‌های مواد مخدر
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • افزودنی های بتن
  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟